کفپوش ها

 

کفپوش ها به پوشش هایی که بر روی کف یک ساختمان و یا اماکن دیگر باشد گفته می شود که در شاخه ای از صنعت به نام کفسازی قرار دارند. کفپوش ها از مواد مختلفی ساخته می شوند که جنس همین مواد موجب ایجاد انواع مختلف کفپوش ساختمانی و کفپوش صنعتی شده است. کفپوش های ساختمانی معمولاً از جنس فوم، سنگ، گرانیت، لاستیک، پی وی سی، کاشی، چوب، پارکت، مخمل، موکت، فرش و ... می باشند. کفپوش های صنعتی از جنس پشم‌شیشه، نایلون، چوب پنبه، پشم، ورقه فلزی، وینیل گرانیت، سیمان، بتن، رزین اپوکسی  و ... ساخته می شوند. انواع کفپوش از نظر کارایی و کاربردشان شامل کفپوش های حفاظتی، گرمایشی، متحرک، پرزدار و PVC می باشند. در ادامه به تعریف بعضی از حالت های مختلف کفپوش می پردازیم:

 

کفپوش اپوکسی:

کفپوش اپوکسی

این کفپوش به شکل مایع بوده که بعد از خشک شدن درز ندارد و بهداشتی نیز می باشد. چسبندگی و مقاومت فوق العاده آن موجب کاربرد زیاد آن در صنایع و بیمارستان ها شده است.  

 

 

 

کفپوش متحرک:

کفپوش متحرک

کفپوش متحرک باعث کنترل دما و جریان هوای محیط می شود و  کابل‌های برق و داده‌های آن ها توسط این کفپوشها محافظت می شوند.

 

 

 

 

کفپوش PVC:

کفپوش pvc

کفپوش PVC یک نوع پلیمر لاستیکی نرم است که معمولا ضدآب بوده و قابلیت شستشو نیز دارد. این کفپوش ها نرم و راحت می باشند و حس بصری خوبی را منتقل می کنند.

 

 

 

 

کفپوش پرزدار:

کفپوش پرزدار 

این نوع کفپوش همان موکت ها هستند که با پوشش آن ها گرما و نرمی به راحتی زیر قدم های ما احساس می شود. به همین دلیل نیز 70% کفپوش های خانه را تشکیل می دهد. کفپوش پرزدار دارای مزایایی از جمله صرفه جویی اقتصادی و نصب آسان و دارای معایبی از جمله جذب رطوبت، عدم پاک کردن آسان آلودگی و لکه از روی آن و همچنین احتیاج به افرادی متخصص و حرفه ای برای نصب آن است.

 

 

کفپوش فومی:


این کفپوش ها از فوم که حاصل ترکیب شیبمیایی دو حالت گاز و جامد است تشکیل می شود. فوم ها شامل انواع EVA، پلی اتیلن، پلی یورتان و پلی استایرن می باشند. اما روی صحبت ما با فوم های EVA و پلی اتیلن است. این مواد از گروه فوم های سرد هستند که نسبت به فوم های گرم قابلیت ارتجاعی و نرمی بیشتری دارند. از کفپوش فومی برای پوشش کف اتاق منازل، سالن های مهد کودک، باشگاه های بدنسازی و ... جهت جلوگیری از آسیب بدنی و حفظ ایمنی افراد هنگام برخورد با زمین استفاده می شود. بهتر است بدانید به این نوع کفپوش، تاتامی نیز گفته می شود که در دو حالت ساده و طرح دار تولید می شوند. تاتامی ها در ابعاد و ضخامت های مختلف می باشند و روش نصب آن ها نیز به صورت قطعات پازلی درون هم می بباشند.

 

 

نتیجه گیری:

کفپوش ها بنا بر درصد پارامترهای دوام، کیفیت، عایق رطوبت ، برودت و زیبایی انتخاب می شوند.